Het ACE-gen regelt mee de bloeddruk en de balans van vloeistoffen en zouten in het lichaam.
ACE-variaties worden geassocieerd met zoutgevoeligheid, wat leidt tot een hoge toename van het risico op een hoge bloeddruk.
Wat kan je zelf doen?
1. Mijd geraffineerd zout
2. Neem ongeraffineerd grijs zeezout, himalayazout
3. Houdt de elektrolyten zijnde kalium-natrium-calcium-magnesium-chloride in balans door middel van ongeraffineerd zout, keltisch zeezout, herbamare en/of himalayzout.
4. Vermijd ten allen tijde geraffineerd keukenzout of natriumchloride, want dit zorgt voor een disbalans in je elektrolytenhuishouding.
5. Mijd pakjes en zakjes voeding rijk aan toegevoegd zout (natrium) en arm aan kalium.
6. Drink voldoende water gedurende de dag. Vuistregel is om elk uur een glas water te drinken.
7. Doe aan stressreductie (meditatie, yoga, hart-brein coherentie)