Zoeken
  • Els

Bescherm je huid van binnenuit met visvetzuren

Omega-3-vetzuren zijn krachtige ontstekingsremmers, waar ook de huid veel baat bij heeft. Onderzoek wijst uit dat dit soort vetten de huidcellen beschermen tegen door de zon veroorzaakte vrije radicalen-schade en ontstekingen. Omega-3-vetzuren versterken de celmembranen, waardoor ze het DNA in de cel kunnen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen

De vetzuren afkomstig uit visolie zijn een natuurlijke UV-beschermer voor de huid. Omega-3 vetzuren kunnen de productie van ontstekingsbevorderende eicosanoïden (hormoonachtige stoffen) verminderen door directe concurrentie met het metabolisme van arachidonzuur. De andere mechanismen van omega-3 vetzuren voor het onderdrukken van UV-geïnduceerde beschadiging worden omschreven als het verminderen van biochemische signaalwegen welke ontsteking bevorderen.

Noot: indien je meer visolie gebruikt (aan te bevelen is minstens een dagelijkse dosis van 1 gram EPA en DHA) is het aangewezen om eveneens extra vetoplosbare antioxidanten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan vitamine E (d-alfa tocoferolen en gemengde tocotriënolen). Meer omega-3 vetzuren gaat ook samen met meer zuurstofgeïnduceerde oxidatie in de celmembranen, wat leidt tot lipidoxidatie.


10 keer bekeken
  • Instagram

© 2019 By Revive Coaching

  • Instagram