Zoeken
  • Els

Curcuma beschermt tegen diabetes type 2

In de afgelopen decennia is diabetes mellitus een wereldwijd gezondheidsprobleem geworden. Curcumine is in het kader van diabetes goed onderzocht en blijkt bijzondere eigenschappen te hebben. Dit door zijn hypoglycemische, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

In onderstaand klinisch onderzoek werd curcumine toegediend in een dosis van 300 mg/dag aan diabetespatiënten met overgewicht/obesitas.

De bevindingen? De behandeling verminderde de body mass index (BMI), de nuchtere bloedglucose, geglycosyleerd hemoglobine (HbA1C), insulineresistentie-index (HOMA-IR ) en vrije vetzuren. In het geval van diabetes staan immers ook de insulineproducerende bètacellen onder druk door toedoen van metabole en oxidatieve stress. Als eindfase kunnen ze hun functie verliezen. Het is dus belangrijk om de bètacellen gezond te houden. Curcuminoïden hebben antioxidatieve en beschermende eigenschappen en beschermen bijgevolg de bètacellen.

Noot: kies steeds voor een kwalitatief curcuma supplement, dat gebruikt maakt van zijn natuurlijke matrix en essentiële oliën en vrij van polysorbaat 80 als chemisch additief.ref L.-X. Na Curcuminoids exert glucose-lowering effect in type 2 diabetes by decreasing serum free fatty acids: a double-blind, placebo-controlled trial Mol. Nutr. Food Res., 57 (2013), pp. 1569-1577,

1 keer bekeken
  • Instagram

© 2019 By Revive Coaching

  • Instagram