Zoeken
  • Els

Hardnekkig overgewicht? Stimuleer de aanmaak van Akkermansia!

Het microbioom- zo’n 100 biljoen darmbacteriën en goed voor anderhalve kilogram- bepaalt voor een groot deel het metabolisme van de mens. Eén specifieke bacteriesoort, de Akkermansia muciniphila, is in staat om het metabolisme te verbeteren en de darmbarrière te versterken. Een hoger aantal wordt in studies gelinkt aan het voorkomen van metabool syndroom, diabetes type 2 en obesitas.

De werking van Akkermansia? Deze darmbacterie is in staat de afscheiding van de darmhormonen glucagonachtig peptide-1 (GLP-1) en glucose-dependent insulinotropic peptide (GIP) te reguleren. GLP-1 en GIP verhogen de insulinegevoeligheid en verminderen de afgifte van glucagon, beschermen de insulineproducerende β-cellen van de pancreas, fungeren als ontstekingsremmer in vetweefsel. De resultaten zijn vermindering van het risico op obesitas, verbetering van de glucosetolerantie, vermindering van systemische ontsteking en verbetering van het lipidemetabolisme.

Waar vind je Akkermansia in de voeding? Akkermansia is terug te vinden in polyfenolen uit curcuma, bessen, groene thee, peulvruchten, granaatappel, quercetine, berberine, druivenpitten.

Heb je voldoende of te weinig Akkermansia? Laat dit bepalen door een genetische microbioomtest.17 keer bekeken
  • Instagram

© 2019 By Revive Coaching

  • Instagram