Zoeken
  • Els

Nachtschaden als subtiele pijntriggers

Naast klassieke immuuntriggers zoals gluten, lactose, caseïne en eieren, ondervinden sommige cliënten ook last na het eten van groenten uit de nachtschadefamilie. Veel gegeten voedingsmiddelen die onder deze groep vallen zijn tomaten, paprika’s, aardappelen, aubergines. Daarom is het beter om ook deze soorten groeten te elimineren tijdens de 7-daagse detox.


Wat schuilt hieronder? Deze nachtschade-familie bevat bepaalde stoffen, alkaloïden genaamd. Dit zijn een soort van antistoffen die planten aanmaken om zich te beschermen tegen vijanden zoals schimmels en insecten. Langs de andere kant kunnen deze (weliswaar natuurlijke) antistoffen bijdragen aan het prikkelbare darmsyndroom (IBS) en de darmpermeabiliteit negatief beïnvloeden.

Deze alkaloïden fungeren als cholinesteraseremmers, met andere woorden, ze remmen de afbraak van acetylcholine, waardoor spiersamentrekkingen en dus buikkrampen kunnen optreden.

Daarnaast bevatten planten van de nachtschadefamilie lectines, die eveneens dienen als een natuurlijke planteneigen insecticide. In geval van een niet optimaal functionerend darmstelsel (bijvoorbeeld in geval van leaky gut of doorlaatbare darm, is het nuttig (tijdelijk) deze nachtschaden te vermijden. Dit om te voorkomen dat ze nog meer schade berokkenen aan de darmcellen.

Bovendien is het zowieso een goede tip om planten uit de nachtschade familie (aubergine, tomaten, paprika) lang te verhitten. Dit proces zorgt ervoor dat een groot deel van de lectines verwijderd wordt.

Sommige onderzoekers geven aan dat artritis vaak verkeerd wordt gediagnosticeerd bij mensen die in feite ernstige bijwerkingen van nachtschadeconsumptie ervaren. Dit op basis van enquêtes van meer dan 1400 vrijwilligers gedurende een periode van 20 jaar.ref - Naturally occurring glycoalkaloids in potatoes aggravate intestinal inflammation in two mouse models of inflammatory bowel disease. - Journal of Neurological and Orthopedic Medical Surgery (1993) 12:227-231.An Apparent Relation of Nightshades (Solanaceae) to Arthritis

24 keer bekeken
  • Instagram

© 2019 By Revive Coaching

  • Instagram