Zoeken
  • Els

Poets jij nog tanden met tandpasta rijk aan fluor?

Eén van de toxische stoffen waar we-zonder het vaak te weten- aan blootstaan is fluor. Fluor wordt in verband gebracht met vele kwalen, waarvan één van de meest onderzocht hypothyreoïdie of een trage schildklier.

Dan rijst wellicht de vraag: waarom kan fluoride nu problematisch zijn voor de gezondheid van de schildklier? Fluoride (niet enkel fluor trouwens, ook chloor en broom zijn een probleem) verstoren de functie van de schildklier doordat fluor voor zijn opname in competitie treedt met broodnodige mineralen en spoorelementen zoals calcium, magnesium en jodium.

Chloor, broom, fluoride en jodium worden stuk voor stuk halogenen genoemd. Het probleem is dat chloor, broom en fluor allen kunnen binden op de jodiumreceptoren, bijvoorbeeld in de schildklier. Fluoride lijkt zelfs vlotter te binden op die receptor dan jodium. Dus bedenk dat als je veel fluor binnenkrijgt (uit bijv. tandpasta, water, sommige thee), dat je tekorten kunt opbouwen aan jodium. Wat kan je zelf doen?

1. Vermijd bronnen van fluoride zoals bijvoorbeeld commerciële thee, tandpasta verrijkt met fluor. Neem in plaats van zuivere biologisch geteeld thee en tandpasta op basis van kruiden zoals pepermunt, tea tree, kaneel en kruidnagel, spaans mos, oregano, zwarte kool. ook magnesiumgel, bicarbonaat en zuivere kokosolie zijn ideale nutriënten om je tanden mee te poetsen


2. De aanbevolen dagelijkse dosis jodium bedraagt 150 mcg/dag. Je haalt deze uit zeewieren (bijv. verwerken in soep), zeevis, zeekraal, schaal-en schelpdieren, ongeraffineerd zeezout of keltisch zout. Indien nodig tank je bij met zuivere jodiumdruppels en/of kelp.


3. Doe de jodium-lugol uitwendige test om te polsen of je kampt met een jodiumtekort.


4. Wie zijn jodiumgehaltes aanvult, vergewist zich best ook of er voldoende selenium

aanwezig is (bijv. door een bloedtest). Voldoende schildklierhormoon hangt af van verschillende vitaminen en mineralen. Jodium en selenium zijn alvast twee van de sleutels voor een goede schildklierwerking.


5. Eet geen commercieel brood. Vaak zit er broom in verwerkt wat de binding van jodium hindert.bron

drruscio.com

57 keer bekeken
  • Instagram

© 2019 By Revive Coaching

  • Instagram